Kunstgras prijzen
Producten Informatie en contact

Kunstgras prijzen

Scherp geprijsde couponnen

Hoe komt het dat de kosten van kunstgras zo uiteenlopen?

Kunstgras prijzen kunnen onderling nogal verschillen, dat heeft voor een groot deel te maken met de kwaliteit van de kunstgrassoorten. Het maakt veel verschil of u kiest voor kunstgras dat u niet van echt kunt onderscheiden, of kunstgras dat vooral dient voor het ‘groene gevoel’. Dit verschil in kwaliteit is echter niet de enige reden voor de sterk uiteenlopende prijzen. Soms is er eenvoudigweg sprake van kunstgras dat uit de productie wordt genomen of over is gebleven van een grotere partij. Deze kunstgrassoorten zijn veel scherper geprijsd dan hun nieuwe, pas geproduceerde soortgenoten.

Daarnaast bepaalt het materiaalgebruik ook de prijs. Hoe meer garen er een mat is gestikt, hoe hoger de prijs vaak is. Dit is ook de reden dat kunstgras van bijvoorbeeld 40mm een stuk duurder is dan kunstgras van 21mm hoog. 

Betekenen scherpe kunstgras prijzen ook altijd slechtere kwaliteiten?

Zoals u heeft gelezen zijn niet alle goedkopere kunstgrassoorten per definitie van slechtere kwaliteit. Restpartijen en soorten die uit de productie zijn genomen behoren juist vaak tot het hogere segment. Deze kunstgrassoorten worden tegen scherpe prijzen verkocht omdat deze simpelweg het magazijn uit moeten. Los daarvan is het de vraag wat u precies onder ‘slechte kwaliteit’ verstaat. Als u tijdens een vakbeurs een stuk kunstgras nodig heeft voor het creëren van een buitengevoel, dan is de kwaliteit van budgetkunstgras absoluut toereikend. Slechte kwaliteit is dus nogal een relatief begrip. Beter kunt u onderscheid maken tussen kunstgras voor langdurig/intensief gebruik en kunstgras voor kort/eenvoudig gebruik.

GJ Floors geeft op bijna alle kunstgrassoorten maar liefst 15 jaar garantie of dit nou laaggeprijsde of duurdere kunstgrassoorten zijn. Een lage prijs betekend dus inderdaad niet altijd een mindere kwaliteit. Deze garantie wordt zelfs gegeven op de meeste couponnen. De prijzen hiervan zijn laag en de kwaliteit is uitstekend!

Showroom kunstgras

Op welke kunstgras prijzen moet ik gemiddeld rekenen?

De prijzen van kunstgras variëren gemiddeld van zo’n 3,95 per m2 tot 29,95 per m2. De prijzen van speciaal sportkunstgras zijn op aanvraag. Het is uiteindelijk het gebruiksdoel dat bepaalt hoeveel uw kunstgras daadwerkelijk moet kosten. Heeft u slechts een klein stukje kunstgras nodig, maar wel van goede kwaliteit? Grote kans dat u ook met een restant uit de voeten kunt. Wilt u kunstgras gebruiken in een grote, weelderige tuin? Dan kunt  u het beste voor een luxe kunstgrasvariant kiezen, waarbij u niet gebonden bent aan maximale afmetingen of beperkte gebruiksmogelijkheden.

Benieuwd naar de kunstgras prijzen? Neem direct contact op via +31 (0)383375332 of info@gjfloors.nl zodat u binnenkort kan genieten van een altijd groene grasmat!