Tennis kunstgras - Kunstgras Sport & Spel - Kunstgras-grastapijt
Producten Informatie en contact

Tennis kunstgras

Kunstgras voor tennis, de tennisbaan die u nooit in de steek laat!

Kunstgras is de ultieme oplossing voor elke tennisclub of particuliere tennisliefhebber. De tennisbaan is altijd bespeelbaar en heeft een lange levensduur. Bovendien zijn er nog veel meer voordelen te noemen, zoals onderhoudsgemak, balstuitgedrag en de spelersvriendelijkheid. En het aanleggen van de kunstgras tennisbaan? Daar zorgen onze professionele legteams voor!

per pagina
Aflopend
per pagina
Aflopend

Waarom zou ik een kunstgras tennisbaan kopen?

Voordat u besluit om in een kunstgras tennisbaan te investeren wilt u natuurlijk eerst weten welke voordelen deze aanschaf met zich meebrengt. Dat zijn er heel wat. Een kunstgras tennisbaan heeft een levensduur van maar liefst 15 jaar, vergt weinig onderhoud, heeft een hoge spelersvriendelijkheid en een prettig balstuitgedrag. Bovendien is de kunstgras tennisbaan het hele jaar door zeer intensief bespeelbaar.  Dat betekent dat u nooit een training of wedstrijd hoeft af te lassen vanwege een slechte veldkwaliteit. Met welke kunstgraskwaliteiten wij werken? Met de zogeheten LSR® vezel.  Deze vezel is extra zacht en flexibel, waardoor brand- en schaafwonden voorgoed verleden tijd zijn. Nog een voordeel: dankzij deze flexibiliteit blijven ook de speleigenschappen extra lang behouden.

Hoe wordt een kunstgrasbaan aangelegd?

Een tennisbaan aanleggen voeren wij met de hoogste precisie uit. Ons professionele legteam verzorgt het complete legproces van A tot Z, variërend van het grondwerk tot de daadwerkelijke aanleg en het aanbrengen van de belijning.  Omdat wij in de loop der jaren al heel wat tennisbanen hebben mogen leggen, zijn wij tevens de perfecte partij om u te ondersteunen tijdens de ontwerpfase. Zo kunt u al in een vroegtijdig stadium advies bij ons inwinnen over de meest geschikte ondergrond, de ideale grasmat en de bijbehorende afzetting.

Hoe zit het met het onderhoud?

Een kunstgras tennisbaan vergt een stuk minder onderhoud dan een gewone tennisbaan. Toch is het belangrijk dat u zorgvuldig met de kunstgrasbaan omgaat, want hiermee kunt u de levensduur en speelkwaliteit van de tennisbaan aanzienlijk verbeteren! Waar u zoal op moet letten?

• Na de aanleg van uw kunstgras tennisbaan is het kwartzand nog niet optimaal verdicht. Daarom is het belangrijk om ongeveer zes  weken lang zand bij te strooien en dit opnieuw te egaliseren. Let er daarbij op dat de zandvulling dusdanig wordt aangevuld dat de uiteinden van de polen niet kunnen omkrullen. Als u merkt dat dit wel gebeurt moet het zand direct weer aangevuld worden.
• Gaat het dooien? Dan is uw tennisbaan tijdelijk niet bespeelbaar. Dat komt omdat de fundatie onder het kunstgras gevoelig is voor vervorming. Als er tijdens deze opdooiperiode tóch op de tennisbaan wordt gelopen of getennist ontstaan er kuiltjes in de ondergrond. U kunt zich wel voorstellen dat dit niet gunstig is voor de balstuit. De schade aan de fundatie kan bovendien heel moeilijk hersteld worden.
• Wij raden u aan om de kunstgras tennisbaan eenmaal per jaar te laten reinigen met de borstelmachine. Hierdoor kunt u voorkomen dat er plaatvorming en   daaropvolgende waterdoorlatendheid van de zandlaag ontstaat.
• Let erop dat u het zand elke week weer netjes over de baan verdeelt met een mat of net. Dit komt de levensduur van uw tennisveld ten goede.  

Als het een lange tijd niet heeft geregend, is het verstandig om de kunstgrasmat heel voorzichtig te besproeien. Hierdoor wordt de tennisbaan minder glad.